×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor woningverwarming

De keuze aan verwarmingstoestellen is heel uitgebreid, waardoor je als consument al snel het overzicht verliest. Geen idee welk toestel het meest geschikt is voor jou? Aarzel dan niet om je te laten adviseren door een professionele installateur.

Via onderstaand formulier ontvang je meteen meerdere gratis offertes van installateurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen die je van hen ontvangt, en maak zelf de keuze.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

verwarming-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Keukenboilers: compleet overzicht met specificaties en prijs

Een boiler is niets meer dan een groot opslagvat waar sanitair water warm gehouden wordt op een constante temperatuur. Meestal wordt een boiler in de bergruimte, de garage, de kelder of zelfs de badkamer geplaatst. Maar een boiler wordt dus zelden in de keuken geplaatst. Nochtans heb je daar ook regelmatig warm water nodig.

Een keukenboiler kan daarom een interessante oplossing zijn, voor wanneer je regelmatig warm water gebruikt in de keuken. Wat is zo’n keukenboiler juist? Wanneer is het interessant? En hoeveel kost zo’n keukenboiler?

In dit artikel:

Wat is een keukenboiler?

In een boiler houdt je sanitair water op een constante warme temperatuur opgeslagen. Heb je warm water nodig, dan zal je dit snel kunnen afnemen uit de boiler.

Maar indien je warm water aftapt in de keuken, dan kan het doorgaans toch een tijdje duren vooraleer er warm water uit de kraan komt. Dat komt omdat de boiler zelden in de keuken staat, maar wel op een plek die op z’n minst enkele meters verwijderd is van de keuken. Vooraleer er warm water uit de keukenkraan vloeit, stroomt er toch enkele liters koud water uit de kraan. Hierdoor verliest je boiler toch een beetje z’n nut.

Om dit probleem op te lossen, kan je ervoor kiezen een keukenboiler of close-in boiler te plaatsen. Dit is een kleinere boiler waar je 5 à 10 liter water kan opslaan. Een keukenboiler wordt doorgaans net onder de spoelbak geplaatst, zodat de afstand tot de keukenkraan heel klein is. Hierdoor kan de keukenboiler snel warm water uit de keukenkraan laten vloeien.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Verwarmingsinstallatie laten plaatsen of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe verwarmingsketel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele installateur?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Op zoek naar een nieuwe verwarmingsketel, maar geen idee welk type verwarming je juist moet kiezen? Laat je bijstaan door een professionele installateur. Vraag snel meerdere offertes aan , en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
verwarming-installateur

aanvraag starten


Wanneer is een keukenboiler interessant?

Een keukenboiler is dus vooral interessant wanneer de afstand tussen de boiler en de keuken vrij groot is. Vanaf een afstand van 10 meter is de installatie van een aparte keukenboiler zeker aan te raden.

Is de afstand tussen de keuken en de boiler immers meer dan 10 meter, dan moet eerst al het koude water uit de leidingen stromen. Vooraleer je warm water uit je keukenkraan krijgt, is er dus al enkele liters water verloren. Door een keukenboiler te plaatsen, zal je je waterverbruik dus drastisch kunnen verminderen.

Enkele tips bij het plaatsen van een keukenboiler

Er zijn best wel wat tips die je kan volgen om de prestaties van je keukenboiler zo hoog mogelijk te maken.

Zo is het aan te raden om een timer of schakelklok op je keukenboiler te monteren. Deze timer kan je op zo’n manier instellen dat de boiler slechts op enkele vaste tijdstippen water warm houdt. Op die manier kan je vermijden dat de boiler het water warm houdt op momenten dat je het niet nodig hebt, zoals ’s nachts. Hierdoor kan je het verbruik van je boiler verminderen.

Boilers houden water warm op een vaste temperatuur. Hoeveel deze temperatuur juist bedraagt, hangt af van je eigen voorkeur. Deze temperatuur kan je dus zelf instellen. Vele boilers hebben deze temperatuur ingesteld op 80° Celsius, wat best wel een hoge temperatuur is. Indien je ervoor kiest om de temperatuur op bv. 60° Celsius in te stellen, dan kan je ook op deze manier al wat energie besparen. Om het risico op legionella te vermijden, is het wel aan te raden om de temperatuur niet lager dan 60° Celsius in te stellen.

Tot slot moet je je ook de vraag stellen of de keukenboiler in jouw geval z’n geld wel waard is. Indien je slechts sporadisch water gebruikt in de keuken, dan is het misschien niet de moeite om zo’n keukenboiler aan te schaffen.

Soorten keukenboilers

Grofweg kan je een onderscheid maken tussen twee soorten keukenboilers: de drukloze keukenboilers en de keukenboilers onder druk. Welke boiler je kiest zal een invloed hebben op de manier waarop je de boiler moet installeren, en de voordelen en nadelen.

Drukloze keukenboilers

Dit type keukenboiler moet verplicht worden aangesloten op een lagedrukkraan. Bij dit type kranen bevindt de aansluiting met de boiler zich immers aan de kant van de toevoer van warm water. De aansluiting met het koud water wordt afgesloten. Indien de boiler het warm water opwarmt, en de druk van het water stijgt, dan kan dit water dus aan de aangesloten toevoer wegstromen.

Kenmerkend bij deze boilers is dat de kraan blijft druppelen zolang de boiler water opwarmt. Het voordeel is dan weer dat je geen aftakking hoeft te maken op de afloop onder de gootsteen.

Keukenboilers onder druk

Bij dit type boilers monteer je een veiligheidsgroep op de koud wateraansluiting. De installatie van zo’n veiligheidsgroep is verplicht, en heeft drie belangrijke functies: ze dient als afsluitkraan, terugslagklep en als overdrukklep.

De veiligheidsgroep zal er dus voor zorgen dat er nooit water terugkan naar de waterleiding. Indien het water in de boiler wordt opgewarmd en de druk in de boiler gaat stijgen, dan zal de overdrukklep open gaan en het water laten lopen.

Het voordeel van dit type boiler is dat de kraan niet zal gaan lekken bij het opwarmen van water. Nadeel is dan weer dat je een extra aftakking moet maken in de afloop.

Wat is de prijs van een keukenboiler?

De aanschafprijs van een keukenboiler schommelt rond de 100 à 200 euro. Hoeveel je precies betaalt, hangt af van de mogelijkheden en van de kwaliteit van de boiler.

Goedkopere boilers zijn vaak minder kwalitatief, en hebben een tank op basis van geëmailleerd staal. Dit soort materiaal wordt sneller aangetast door hard water, en gaat daardoor ook sneller stuk.

Kwalitatievere keukenboilers hebben een koperen tank die corrosiebestendig is. Het gaat dan om keukenboilers van merken zoals Inventum en Itho-Daalderop.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor woningverwarming

De keuze aan verwarmingstoestellen is heel uitgebreid, waardoor je als consument al snel het overzicht verliest. Geen idee welk toestel het meest geschikt is voor jou? Aarzel dan niet om je te laten adviseren door een professionele installateur.

Via onderstaand formulier ontvang je meteen meerdere gratis offertes van installateurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen die je van hen ontvangt, en maak zelf de keuze.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


verwarming-installateur
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Verwarmingsketels: het complete overzicht
Warmwaterboilers: het complete overzicht
Offertes voor woningverwarming